Aquacultuurcentrum van de Staatsuniversiteit van Moskou KG. Razumovsky hebben wetenschappers een unieke waterdesinfectie-installatie ontwikkeld om gunstige omstandigheden te bieden aan lokale karpers, forellen en meervallen. Terwijl chlorering en ozonisatie over de hele wereld overwegend worden gebruikt, heeft dit laboratorium twee andere bekende methoden gecombineerd: zuivering met behulp van ultraviolette straling en de ultrasone vernietigingsmethode.

“Het systeem is gebouwd op het principe van recirculerende watervoorzieningsinstallaties, dat wil zeggen dat bijna al het water wordt gerecycled en teruggevoerd naar het systeem: het doorloopt de stadia van mechanische behandeling, biologische behandeling, ultraviolette desinfectie en keert terug naar het systeem”, zei Viktor Klimov, een onderzoeker aan het Aquacultuurcentrum van de Moscow State University of Technology . KG. Razumovsky.

U kunt continu de hoeveelheid zuurstof in het water, de temperatuur- en zuurgraadindicator monitoren – de installatie geeft alle gegevens weer op de sensoren. In de buurt zijn besturingssystemen.

“Alles werkt in automatische modus, dat wil zeggen, het is beschermd tegen een droge start: wanneer een van de adders om de een of andere reden plotseling kan opdrogen, worden ze uitgeschakeld”, zegt Leonid Brezhnev, een ingenieur bij het Aquaculture Center van de Staatsuniversiteit van Moskou. van technologie. KG. Razumovsky.

Tot nu toe werkt alles in experimentele modus. De technologie verbetert met de dag. Volgens Russische wetenschappers zal het niet alleen interessant zijn voor viskwekerijen.

“Aan de hand van deze installatie is het mogelijk om ballastwaterbehandelingssystemen te testen, voor bijvoorbeeld ontzilting wordt ook ultraviolette desinfectie als een van de stappen toegepast. Dat wil zeggen, deze installatie kan worden gebruikt in bijna alle gebieden waar water is”, merkte Viktor Klimov op.

De introductie van dergelijke installaties in productie zal volgens de makers bedrijven helpen om snel over te stappen op een milieuvriendelijke aquacultuur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here