We hebben het over het bedrijf Vast, opgericht in 2021 door de programmeur en ondernemer Jed McCaleb. In samenwerking met SpaceX is de startup van plan een commercieel ruimtestation in een baan om de aarde te lanceren. De eerste fase is de terugtrekking van het Haven-1-apparaat, ontworpen voor een bemanning van vier. Het wordt geleverd met behulp van een Falcon 9-lanceervoertuig.

Haven-1 is ongeveer 10 meter lang en 3,81 meter in doorsnee. Het ruimtevaartuig is uitgerust met een dockingluik ontworpen voor het Crew Dragon-ruimtevaartuig (er wordt aangenomen dat het de bemanning zal afleveren), heeft wifi, wetenschappelijke apparatuur, elektriciteit, voedselvoorraden, enz. De duur van het verblijf van de bemanning hier zal zijn ongeveer 30 dagen. Stoelen worden niet alleen verkocht aan ruimtevaartbedrijven, maar ook aan particulieren. 

Als Haven-1 slaagt, staat een tweede missie gepland voor 2026. Het uiteindelijke doel van het bedrijf is om een ​​100 meter lang modulair orbitaal platform te creëren met kunstmatige zwaartekracht gecreëerd door rotatie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here